Hallo

Heeft u verbouwplannen en wilt u ideeën opdoen omtrent de renovatie en verbouw mogelijkheden van uw Eurowoning? Dan is Bouwbedrijf Van Ravenhorst het juiste adres. Wij verbouwen al sinds decennia Eurowoningen en zijn gespecialiseerd in deze woningen. Zo hebben wij de afgelopen jaren meer dan dertig badkamers gerenoveerd en geplaatst, ruim vijftig Eurowoningen aangepast met kleinere verbouwingen, bijna 20 totaalrenovaties gerealiseerd en natuurlijk daarnaast zeer veel hand en spandiensten verricht. Vandaar dat wij dan ook bekend staan als de Eurowoning specialist!.

Hier wat voorbeelden van door ons gerealiseerde inrichtingen van de benedenverdieping.

Benedenverdieping als één grote ruimte
Benedenverdieping als studio met achterin de badkamer met inloop douche
Benedenverdieping als studio met inloopkast en daarachter de badkamer met inloop douche

Hieronder wat algemene informatie over de Eurowoningen.

Vloerverwarming, zeer aangenaam!

Hier een voorbeeld van een geïsoleerde vloerverwarming op de benedenverdieping. zoals wij deze aanbrengen. Bij de Eurowoningen heeft de begane grondvloer geen isolatie. Je kunt dan ook als het buiten een tijdje vochtig is binnen merken dat het daar ook vochtig wordt. Ook kun je dat na langere tijd ruiken en voelen. Tevens is de begane grondvloer in de winter steenkoud. Een geisoleerde vloer met vloerverwarming is dan ook in uw Eurowoning een zeer goede investering. Niet alleen uw stookgedrag heeft er voordeel bij, maar het totale woongenot wordt echt stukken beter. En ja’ bij sommige Eurowoningen zit het kruipluik standaard achter de voordeur.

Isoleren van voor- en achtergevel

Hier een voorbeeld van het isoleren van de voor- en achtergevel. De huidige houten (spaanplaat) boven en onderkoof is slechts voorzien van een dunne laag glaswol. Deze laag zit op papier verwerkt en is in de meeste gevallen onder in de koof gezakt. Ook zijn er Eurowoningen waar steenwol of zelfs een dunne laag (2.5cm) polystyreen (piepschuim) gebruikt is. Na het aanbrengen van de steenwol, plaatsen wij 18mm (watervaste) multiplex koven terug.

Leidingwerk vervangen Badkamer

Hieronder een voorbeeld van het vervangen van het leidingwerk van een badkamer in de Eurowoningen. Het leidingwerk in Eurowoningen is standaard in de vloeren gestort en deze leidingen zijn van staal. Na vijftig jaar (en in veel gevallen al eerder) zijn deze aan vervanging toe. Veel Eurowoningen hebben al veel lekkage ondervonden door doorgeroeste leidingen. Wij vervangen de afvoer leidingen voor nieuwe van PVC leidingen en de aanvoer door 16mm flex pijp. De leidingen worden ingeslepen in de vloer en wanden en hiermee vervallen alle oude leidingen.

Doorgeroeste afvoeren kruipruimte

Hieronder een voorbeeld van doorgeroeste afvoeren zoals in dit geval de badkamer/keuken en toiletafvoer. In de meeste Eurowoningen waar deze nog niet vervangen zijn is dit de huidige situatie. In de koven links en rechts van het trappenhuis is de situatie meestal hetzelfde. Wij vervangen ook deze afvoeren voor PVC.

Badkamer/toilet beneden vervangen

Hieronder een voorbeeld van het vervangen van de oorspronkelijke beneden badkamer met toilet. Zoals op de foto te zien is waren de wanden hier al doordrongen van schimmel en vocht.

Houten skeletbouw

De Eurowoningen zijn standaard ingedeeld met houten skeletbouw. Deze zijn op een dikte van zeven centimeter gemaakt om de standaard aluminium kozijnen te kunnen plaatsen. Als wij de standaard kozijnen moeten handhaven, plaatsen wij ook wanden van 7cm. Bij het plaatsen van nieuwe kozijnen maken wij de wanden 10cm.

Renovatie badkamer

Enkele foto’s van een renovatie van een badkamer met vervangen van alle afvoeren zowel in de badkamer, tussenhal en deels in de koven van het trappenhuis.